15 Ocak 2011 Cumartesi

İkinci Yuvam...



Dostlarım;Üyesi olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğum derneğimin 16.kuruluş yılı için yaptığım magnetleri sizlerle paylaşmak istedim bugün..sizlere biraz Lionstan bahsetmek istiyorum;.LİONS her meslek gurubundan yetişmiş kimselerin yörelerinde bir araya gelerek hiçbir karşılık beklemeden, insanlığın mutluluğu ve yücelmesi için, gönüllü çalışan “bir hizmet kuruluşudur”.
LİONS tanımlarında yardım değil” hizmet” kelimesi kullanılmaktadır. Çünkü Lions zenginlerin aralarında para toplayarak muhtaç olanlara verdiği bir yardım kuruluşu değildir.
LİONS felsefesi nitelikli insanların, yeteneklerini toplumda daha az şanslı olan insanların hizmetine sunmalarıdır
LİONS kulüpleri insanlar arasında din, dil, ırk farkı gözetmeden sadece insanlığın mutluluğu ve yücelmesi için uğraş verirler.
Lions başkaları için birşeyler yapmadıkça uzağa gidilemeyeceğine,yardıma eğilmedikçe dik durulamayacağına inanan,karşılık beklemeden hizmet etmeyi bir yaşam ve davranış biçimi olarak benimseyen insanların duygu ve düşünce çizgisidir..
Sevgilerimle...

9 yorum:

  1. ne güzel,ama Lionslar hep zenginlikleri ve farklı doktrinleriyle anılıyorlar.Benmi yanlış duydum acaba bilemiyorum.yazdığın gibiyse çok güzel..

    YanıtlaSil
  2. :) hayırlı olsun.

    benim rotaryenlerle ilgim oldu. lionsları duydum sadece.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Limon çiçekleri merhaba..Maalesef toplumumuz yıllardır Lionsu yanlış anladı..bu da bizleri çok üzüyor..mesela derneğimizde öğretmen emeklileri çoğunlukta..asla cebimizden para harcamayıp,çevremizi harekete geçiriyoruz..gönüllü eğitmenlerle okuma yazma kursları açıyoruz,yüzlerce burslu çocuk okutuyoruz,paneller ve konferanslar düzenleyerek her konuda insanlarımızı aydınlatıyoruz..hangi birini saysam ki..

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler deep,rotaryenlerle lionslar hemen hemen aynı amaç için çalışıyorlar..

    YanıtlaSil
  5. Bende Lions u iyi duymadım ne yazık ki.Hatta Yahudilerin kendi içlerinde kurduğu klüp diye biliyorum.Yanlışım olabilir ,isim benzerliğide olabilir.şehir efsaneleri bitmez çünkü...Ama sizinki farklı galiba.tariflerinize göre başarılı çalışmalar yapıyorsunuz.Başarılar

    YanıtlaSil
  6. içimizdeki karnaval merhaba,ne yazık ki yanlış duymuşsunuz..kulaktan duyma efsanelere aldanmamak lazım..sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. çok teşekkürler ziyaretinize :)
    kolaylıklar diliyorum,
    çok sevgiler .

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel magnetler hazırlamışsınız.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. gerçekten çok beğendim, elleriniz dert görmesin...

    YanıtlaSil